Розмір шрифту: +
1 minute reading time (289 words)

Сільське господарство з приходом 3G вже ніколи не буде таким, яким воно є зараз

Аграрний сектор може виявитися одним з тих, хто отримає найбільше вигоди від появи в Україні доступного швидкісного мобільного Інтернету. Серед найостанніших технологічних досягнень світового аграрного бізнесу - концепція точного землеробства.

Уявіть себе фермером, який йде по полю площею більше 20 кв. км. Ви натискаєте на кнопку, і GPS точно визначає ваше місце розташування. Ще одне натискання кнопки - і геоінформаційна система відображає, де грунт найбільш вологий, де сталася ерозія або ще щось, що могло погіршити стан грунту. Вся ця інформація була отримана менше години назад за допомогою датчиків, підключених до мобільного інтернету. Ви натискаєте ще одну кнопку, відправляючи повний пакет даних на сервер, а у відповідь отримуєте точні дані про те, який догляд і в якій кількості потребує кожен квадратний метр. Ще одне натискання кнопки - і машини вже взялися вносити точно вивірену кількість добрив і пестицидів.

Основна ідея точного землеробства полягає в тому, що ділянки землі неоднорідні, а значить - точне спостереження за ними може поліпшити ефективність їх використання. Система точного землеробства складається з безлічі джерел даних, включаючи датчики стану землі, фотографії з дронів і супутників. Всі вони підключені до одного сервера за допомогою мобільного інтернету.

І це дійсно працює - за даними різних досліджень, точне землеробство дозволяє економити до $ 160 на кожному гектарі, скорочує витрати насіння до 10%, а добрив - до 40%.

Однією з причин, чому точне землеробство пробуксовує в Україні - відсутність доступного налагодженого зв'язку. Датчики, GPS, дрони - всі ці прилади вимагають підключення до мережі для того, щоб передавати дані на сервер. Та й самі агроменеджери не можуть дозволити собі сидіти за стаціонарним комп'ютером цілий день.
За даними опитувань, більше половини фермерів США сьогодні користуються в роботі мобільними телефонами і планшетами а не звичайним комп'ютером, а це значить - активно користуються мобільним інтернетом.
НЕ ВІДДАВАЙ СВОЮ ЖИТТЄВУ ЕНЕРГІЮ
УЗНАЙТЕ ХАРАКТЕР ПО ДЛИНЕ ПАЛЬЦЕВ
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 25 квітня 2024

0
репостів
0
репостів