Запліснявілий хліб дуже небезпечний. Він смертельний для людини. Ця пліснява настільки небезпечна, що до неї не можна навіть торкатися ні руками, ні нюхати, а тим паче їсти. І навіть відкривати пакет, де лежить уже запліснявілий хліб – небезпечно. 

У повітрі є дуже багато спор цвілі – в одному кубометрі повітря "живе" приблизно з півтисячі спор, але у повітрі вони швидко розсіюються. 

У хлібі все інакше. Вологість хлібини становить десь 40% , вона запакована ідеально, отже вологості нема куди випаровуватись. Це означає, що вона залишається усередині та дозволяє цвілі розмножуватися. Всього за 2-3 години при температурі 20-25 градусів 500 можливих спор можуть розмножитися до одного мільярда. Якщо часто їсти такий хліб, то це може привести навіть до онкології.