Минуло майже три доби як Шепетівку накрило «невеличким» снігом.  Дітвора (і не тільки) радіє. І не дивно, минула зима снігом не балувала. А тут, ще зими нема, а снігу… Хочеться сидіти біля вікна, пити гарячий чай, закутавшись у плед, і дивитись у вікно на снігові замети.

Але багатьом містянам не до романтики.

Комусь на роботу добиратись, комусь в лікарню, комусь продукти потрібно купити. І тут на перешкоді цей сніг. Нехай на власному авто не всім пощастить виїхати з двору, нехай автобуси збились з графіку, але щоб хліб не привезли в поблизький магазин, бо не можливо проїхати… А як працівникам «швидкої» добиратись пішки кількасот метрів по заметам, щоб врятувати комусь життя?

Хто наважувався вийти з дому, в самому центрі міг бачити нерозчищені тротуари і зупинки, не говорячи про «Шанхай», де мешканці глухих вуличок буквально в сніговому полоні.

Зрозуміло, снігу навалило, і чуда від комунальників очікувати не варто. Все ж, незадовго до снігової бурі «Укравтодор» заявив про перехід в режим чергування, хвалився готовністю забезпечувати належний стан доріг. А навіщо той режим чергування, коли в неділю особливого ентузіазму в розчищенні вулиць ніхто не проявляв? Чому вже три доби після початку снігопаду тротуари досі не розчищені? Що робити мешканцям не центральних вулиць, єдиним транспортом яких є автомобіль? Чи дійсно «Автодор» докладає усіх зусиль?

Сьогодні спеціально проходив повз Шепетівську ДЕД, що по вул. Червона, 7. На території спокійнісінько відпочивала снігоприбиральна техніка… З деякої навіть сніг не змели… На телефонний дзвінок там не відповідали. Про яку готовність говорив «Автодор»?

 

Техніка на території  Шепетівської  ДЕД в самий розпал прибирання

 Двоє «немолодих» прибиральників розчистили два метри зупинки біля лікарні, і сказавши, що решту «протопчуть» пішли геть. Хто протопче?  Хворі? Вагітні? Інваліди? Пенсіонери?

Тротуар біля зупинки «Поліклініка», яки нам треба протоптати

Хмельницький «Автодор» заявив що державні дороги в області повністю розчищені. І фури, повіривши на слово, пішли на Шепетівку. А дарма, через  кілька годин після заяви «Хмельницькавтодору» фура стала поперек шляхопроводу через залізницю на Новоград-Волинському шосе в Шепетівці.

Міст на «Шанхай»

А ось ще одна цікава особливість «прибирання» комунальників. Після трактору на тротуарі залишилось сантиметрів 20 снігу, добре сліди після себе лишив, по них люди і ходять.

Тут вже «пройшла» снігоприбиральна техніка

Дуже хочеться, щоб  у нас було як у Європі, розуміємо, що не все й одразу, тому й чекаємо…

Через кілька днів буде відлига, сподіваємось комунальники справляться з прибиранням, і нам не доведеться одягати гумові чоботи…