Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (597 words)

Нас все більше, а адекватного спілкування все менше. Починаємо з чистого листа!

Нас все більше, а адекватного спілкування все менше. Починаємо з чистого листа!
Хоч приводом для написання цього посту став новий рекорд із відвідуваності нашого сайту, але обговорити я хотів би не цей факт. Не тому, що ми якось соромимось своїх досягнень чи вважаємо їх незадовільними, а тому що мета нашого сайту не в звичайному отриманню прибутку. Давайте про все по порядку.

За минулий тиждень сайт відвідали 16 162 раз тапереглянули 55 860 сторінок. Охоплення аудиторії становило 8722 чоловіка, тобто за тиждень рахується лише одне відвідування від однієї особи.

Це колосальний показник як для такого нішового сайту, як регіональний портал. Якщо порівнювати з тиражами місцевих газет, то ми вже давно їх перегнали, тим більше якщо врахувати аудиторію соціальних мереж, яка далеко не повністю переходить на сайт.

Тим не менш, незважаючи на таку велику відвідуваність, активність шепетівчани не дуже хочуть проявляти. Участь у обговореннях беруть не більше 50 чоловік, якщо не враховувати різних ботів, яких ми нещадно банимо пачками щодня.

В чому причина такої пасивності? Ми вже ламаємо голову не перший рік над цим питанням.

Звичайно є люди, які дуже погано орієнтуються в інтернеті, тому ще не навчились коментувати матеріали чи писати дописи на форумі. Але ж їх частка не може бути такою великою.

Є частина людей, які принципово коментують матеріали лише у соціальних мережах і закликають взагалі закрити сайт і вести просто пабліки. Вони не розуміють, що велика частина необхідного функціоналу можлива лише на власному сайті, пошукові системи не будуть індексувати необхідну інформацію. Також ми не хочемо ставати залежні від когось іншого, адже адміністрація соціальних мереж може просто закрити групу.

Але саме головне, ми закликаємо до спілкуванні саме на сайті, тому що лише за допомогою нього ми можемо вирішувати реальні життєві проблеми.

Для прикладу, у нас є розділ на форумі, де люди обмінюються своїми враженнями від певних закладів. Рядовий шепетівчанин може переглянути його і зробити висновок, які заклади турбуються за клієнта, а які ні. Таким чином, піде у заклад з хорошими відгуками та проголосувавши гривнею спонукатиме власників бізнесу до покращення, що призведе до покращенню сервісу в місті у цілому.

Також нереально в соц мережі вмонтувати, як на нашому сайті, карту міста, розклад руху поїздів, розклад руху міських автобусів, актуальні гороскопи чи телепрограму.

Ми розуміємо, що важко адаптуватись після соціальних мереж до інших сайтів, але повірте воно того варте.

Та повернемось до питання активності користувачів на сайті, є ще одна проблема, яка відлякує людей від віртуального спілкування, звичайно окрім елементарної ліні більшості, - це проблема невміння вести віртуальну розмову.

На сайті є велика частина людей, які замість того щоб вести предметну дискусію, відразу навішують ярлики та переходять на особистості. А потім щиро дивуються, чому їх слова не сприймаються всерйоз, чому на них ніхто не реагує.

Звичайно ж значно легше когось безпредметно облити лайном, ніж навести аргументацію кожної своєї претензії. Адже якщо у реальному житті за свої слова доводиться відповідати, як у цьому випадку, то в інтернеті можна просто створити новий акаунт і надалі ображати людей.

Але ми вирішили покласти край такому низькому рівню спілкування. До цього часу, ми намагались вкрай рідко звертатись до інструментів блокування, за все існування сайту в бані побувало не більше десятка чоловік (не рахуємо кремлеботів). Та відтепер всіх хто не вміє гідно вести дискусію, ми будемо банити без роздумів. І якщо любителі потролити та обгидити гадають, що переєструвавшись зможуть продовжити свою справу, то вони дуже помиляються. Дублі акаунтів будуть блокуватись миттєво.

Все таки ефективнішого способу комунікації містян чим сайт не існує, давайте будемо його використовувати активніше. Адже це дасть змогу покращувати життя навколо нас.

Якщо у вас немає часу на відвідування громадських обговорень, то для висловлення своєї думки на сайті час може знайти кожен. Якщо вам лінькі навіть зробити це, то не дивуйтесь, що іншим байдуже на вас.

Які у вас будуть думки з цього приводу? Які ще причини низької віртуальної активності ви можете навести? 

Рада прийняла зміни до пенсійного законодавства
"Зелені чоловічки" в центрі Шепетівки

Читайте також:

 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 19 квітня 2024

0
репостів
0
репостів