Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (383 words)

ЛЮТЬ, ВІДЧАЙ І ПАНІКА- ЗБРОЯ МАСОВОГО УРАЖЕННЯ

Знання психології як окремої людини, так і соціуму в цілому дають широкі можливості для маніпуляцій. Піддаючись їм, ми, якщо не включаємо критичний контроль, здатні завдавати собі величезну шкоду, йдучи слідом за маніпулятором, як щурі за хлопчиком з сопілкою (подивіться тільки, що відбувається з сусіднім народом).

 Паніка

Слава Богу, в суспільстві завжди знайдуться розумні, самостійно мислячі, схильні до аналізу люди, які здатні розколоти панцир таких маніпуляцій і дати доступ людям до банальної розсудливості. Однак, потрапляючи в оточення відчайдушно панікуючих, агресивних людей, важко не побігти разом з ними кудись, навіщось і не долучитися до якогось явно безглуздого, але емоційно забарвленого, гучного, пристрасного дійства.


Розпорошуючи наші сили на ці емоційні сплески, сіючи серед нас паніку, невір'я у власні сили, в благополучний результат наших трагічних подій, розумний маніпулятор вибиває з ладу величезне число людей. Ми слабшаємо, виснажуючись на паніку і безглузду ненависть і втрачаємо здатність до будь-якої конструктивної дії.

Холоднокровність і розсудливість

Пам'ятаймо, що загальний ажіотаж навколо якої б то не було "екстремальної" ідеї зараз згубний. Закликаючи до третього Майдану, ви розумієте, чим він закінчиться? Він закінчиться тим, що Путін в'їде в Київ на ведмеді і припаркується прямо на Майдані. Тому що чергове потрясіння такого рівня здатне просто знищити країну, яка зараз живе на межі своїх можливостей і сил.

Припиніть заклики повалити, розігнати, розстріляти. Якщо ви щиро вважаєте, що є ідеальна влада, то я вам співчуваю. Її немає. Є можливість контролювати дії влади або відсутність такої можливості. І ще можливість переобрати цю саму владу або відсутність такої можливості. Ми можемо її переобрати. І ми вчимося її контролювати.

Що стосується аналізу воєнних подій та побудови на цьому своїх власних висновків - це право будь-якої мислячої людини. Але треба вчитися проводити такий аналіз. Спертися на кілька одіозних фейків або не менш одіозних блогерів і понести по мережі вічний клич: "Все пропало, нас зливають, порох зрадник!". - Це не аналіз, це результат маніпуляції вами. Знайдіть кількох справді тямущих аналітиків, читайте їх статті, порівнюйте аналітичні дані, отримані з різних джерел - і вже тоді робіть обережні висновки.


Так що, дорогі співвітчизники, давайте потроху закруглятися з емоціями, зривами, викриками. Давайте зрозуміємо, що визначенності не існує, що наше майбутнє ми творимо самі. І що чим більше ми будемо працювати і менше сплескувати руками - тим швидше ми переможемо і зможемо, нарешті, зайнятися нормальними мирними справами. Ну, а те, що ми переможемо, не викликає у мене жодних сумнівів. Сподіваюся, у вас теж.
Хтось назве це кармою, я називаю трагедією.
Шепетівський боєць розповідає як поранили Яроша (в...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 25 квітня 2024

0
репостів
0
репостів