Забути про черги за довідками, можливість отримання паспорту з дому, оплата послуг через онлайн кабінет - актуальні побажання кожної сучасної людини. Адже це економія часу, комфорт життя, ліквідація корупції в органах влади. Сьогодні кожен може долучитись до впровадження електронних державних послуг через проект iGov, який реалізується в різних куточках України і буде реалізовуватись і в Шепетівці. Для швидшого та якісного впровадження послуги запрошуються волонтери на місцях! Приєднуйся і ти!

Напевно, не один раз вам доводилось чути, про можливість отримання певної довідки, отримання паспорту або реєстрації місця проживання без відвідування офісу представника державного органу. Для деяких міст України сьогодні це вже є реальністю, для Шепетівки - поки що тільки мрією.

В Україні ці можливості реалізуються через портал електронних послуг iGov, який створений та розвивається, реалізується завдяки зусиллям волонтерів з різних куточків України. Переведення послуг в електронний формат ліквідує багато ступенів корупції, підвищує ефективність державного апарату і підвищує комфорт для громадян в отриманні послуг від органів влади.

Сьогодні у розвитку iGov починається нова віха - впровадження розроблених програм і технологій в різних містах України, де цього ще не зроблено. 
Минулого тижня Дмитро Дубілет, який одним із засновників проекту, оголосив про пошук волонтерів та запросив приєднуватись всіх небайдужих. Заповнити анкету і приєднатись до волонтерського руху iGov можна за перейшовши за цим посиланням.

1) Для розвитку і імплементації проекту дуже потрібні волонтери. 
Зараз перед нами стоять дві нові важливі завдання: 1. Ті послуги, які було обкатано в рамках пілотів, запустити по всій Україні. 2. Слідкувати за тим, щоб по тим послугам, які вже запущено, не було саботажу, а також моніторити якість їхнього надання. Приєднуйтесь до нашої групи волонтерів! По-перше, ви зробите реальній внесок у боротьбу з корупцією, підвищення ефективності держапарату та комфорт громадян. По-друге, це буде весело! :) Навіть якщо ви зможете приділяти проекту 10 хвилин на тиждень, ви все рівно можете допомогти! Також ви можете не просто виконувати задачі по iGov, але й взяти на себе роль одного з координаторів проекту у Вашому населенному пункті. Що буде після того, як ви заповните анкету: - Ми з вами зустрінемось та познайомимось – наживо або через Інтернет. - Ви будете отримувати на email запрошення виконати конкретні задачі по iGov у вашому регіоні (вам вирішувати, чи беретесь ви за них) - Ви будете отримувати новини по iGov – в цілому та по вашому регіону зокрема (можна буде відписатися).

За один тиждень зібралось більше двох тисяч волонтерів, далі формуватиметься Рада координаторів, яка буде координувати дії волонтерів у своєму населеному пункті. Оголошення для тих, хто бажає стати одним із координаторів руху у своєму місті, організатори опублікували тут

Координатори займатимуться тим, що координуватимуть дії волонтерів – учасників iGov у своїх населенних пункта
х (більш докладно план дій ми визначимо згодом разом). Попередньо, в кожному місті та селі України у нас має створитися рада з трьох координаторів. Якщо Ви готові стати одним з цих координаторів у своєму місці чи селі, прошу Вас до 23:59 цієї суботи (21 листопада) опублікувати на Facebook відео: - розкажіть на ньому коротко про себе та свій досвід роботи (професійної та/або суспільної), чому Ви бажаєте займатись iGov, чому Ви будете гідним координатором iGov. - на початку відео розкажіть коротко, що таке iGov (на випадок, якщо хтось з Ваших друзів не знає про цей проект). - надішліть посилання на Ваше відео на info@ict.org.ua У Раду координаторів кожного з населенних пунктів увійдуть три волонтери, чиї відео наберуть найбільшу кількість лайків до ранку вівторка 24 листопада.
Ну так що? Змінюватимемо, впроваджуватимемо інновації в нашому місті разом, чи чекатимемо погоди?