Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (564 words)

Електронні державні послуги iGov в Шепетівку!

Електронні державні послуги iGov в Шепетівку!
Забути про черги за довідками, можливість отримання паспорту з дому, оплата послуг через онлайн кабінет - актуальні побажання кожної сучасної людини. Адже це економія часу, комфорт життя, ліквідація корупції в органах влади. Сьогодні кожен може долучитись до впровадження електронних державних послуг через проект iGov, який реалізується в різних куточках України і буде реалізовуватись і в Шепетівці. Для швидшого та якісного впровадження послуги запрошуються волонтери на місцях! Приєднуйся і ти!

Напевно, не один раз вам доводилось чути, про можливість отримання певної довідки, отримання паспорту або реєстрації місця проживання без відвідування офісу представника державного органу. Для деяких міст України сьогодні це вже є реальністю, для Шепетівки - поки що тільки мрією.

В Україні ці можливості реалізуються через портал електронних послуг iGov, який створений та розвивається, реалізується завдяки зусиллям волонтерів з різних куточків України. Переведення послуг в електронний формат ліквідує багато ступенів корупції, підвищує ефективність державного апарату і підвищує комфорт для громадян в отриманні послуг від органів влади.

Сьогодні у розвитку iGov починається нова віха - впровадження розроблених програм і технологій в різних містах України, де цього ще не зроблено. 
Минулого тижня Дмитро Дубілет, який одним із засновників проекту, оголосив про пошук волонтерів та запросив приєднуватись всіх небайдужих. Заповнити анкету і приєднатись до волонтерського руху iGov можна за перейшовши за цим посиланням.

1) Для розвитку і імплементації проекту дуже потрібні волонтери. 
Зараз перед нами стоять дві нові важливі завдання: 1. Ті послуги, які було обкатано в рамках пілотів, запустити по всій Україні. 2. Слідкувати за тим, щоб по тим послугам, які вже запущено, не було саботажу, а також моніторити якість їхнього надання. Приєднуйтесь до нашої групи волонтерів! По-перше, ви зробите реальній внесок у боротьбу з корупцією, підвищення ефективності держапарату та комфорт громадян. По-друге, це буде весело! :) Навіть якщо ви зможете приділяти проекту 10 хвилин на тиждень, ви все рівно можете допомогти! Також ви можете не просто виконувати задачі по iGov, але й взяти на себе роль одного з координаторів проекту у Вашому населенному пункті. Що буде після того, як ви заповните анкету: - Ми з вами зустрінемось та познайомимось – наживо або через Інтернет. - Ви будете отримувати на email запрошення виконати конкретні задачі по iGov у вашому регіоні (вам вирішувати, чи беретесь ви за них) - Ви будете отримувати новини по iGov – в цілому та по вашому регіону зокрема (можна буде відписатися).

За один тиждень зібралось більше двох тисяч волонтерів, далі формуватиметься Рада координаторів, яка буде координувати дії волонтерів у своєму населеному пункті. Оголошення для тих, хто бажає стати одним із координаторів руху у своєму місті, організатори опублікували тут

Координатори займатимуться тим, що координуватимуть дії волонтерів – учасників iGov у своїх населенних пункта
х (більш докладно план дій ми визначимо згодом разом). Попередньо, в кожному місті та селі України у нас має створитися рада з трьох координаторів. Якщо Ви готові стати одним з цих координаторів у своєму місці чи селі, прошу Вас до 23:59 цієї суботи (21 листопада) опублікувати на Facebook відео: - розкажіть на ньому коротко про себе та свій досвід роботи (професійної та/або суспільної), чому Ви бажаєте займатись iGov, чому Ви будете гідним координатором iGov. - на початку відео розкажіть коротко, що таке iGov (на випадок, якщо хтось з Ваших друзів не знає про цей проект). - надішліть посилання на Ваше відео на info@ict.org.ua У Раду координаторів кожного з населенних пунктів увійдуть три волонтери, чиї відео наберуть найбільшу кількість лайків до ранку вівторка 24 листопада.
Ну так що? Змінюватимемо, впроваджуватимемо інновації в нашому місті разом, чи чекатимемо погоди?
Депутати, переймайте досвід Польщі!
Відгуки шепетівчан після виборів
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 20 квітня 2024

0
репостів
0
репостів