Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (550 words)

Чи буде цього року Свято морозива?

78cd6fbcf6fb2ba93c813682fd618a74_XL

Редакцію сайту вже засипали питаннями про Свято морозива, про те чи буде свято та коли. Відповідати кожному окремо вже набридло, тому напишу цей пост у блозі. І це буде не коротка відповідь, а дещо розгорнута, бо поговорити є про що. Минулого року шепетівчани прославились на всю Україну.

Щоб не тягнути довго інтригу відразу повідомляю - Свята морозива цього року не буде! Звичайно, що відразу постає питання - чому?

Ми могли би взяти офіційний коментар житомирських організаторів з цього приводу, але я прекрасно розумію, що відвертої відповіді ми не отримаємо. А все тому що головна причина в самих шепетівчанах.

Не для кого не секрет, що цей захід дуже сподобався містянам і вже не один рік його радо відвідувало кілька тисяч людей щороку. Упродовж 365 днів діти почали збирати обгортки від морозива, щоб отримати подарунки чи весело провести час на атракціонах.

Та минулого року знаменита "шепетівська натура" взяла гору і певні особи зіпсували свято всім навколо. Як зазначив минулого року Роман Шишка у новині на сайті:

"Шепетівчани з відповідальністю підійшли до подібних умов та своєю наполегливістю ледь не довели до дефолту місцеве свято морозива, спричинивши гіперінфляцію "рудиків". Ціни на послуги “росли не по дням, а по часам”. Це сталося, тому що організатори свята не розрахували з наполегливістю шепетівчан і їм по попросту не вистачило місцевої валюти."

Я нічого не скажу про дітей, які збирали ледве не на смітниках обгортки, лише щоб побити рекорди з обміну. Але важко промовчати про те, що деякі місцеві підприємці, які торгують морозивом, схитрували та завалили організаторів ось такими обгортками

Один з них приніс більше 4000 обгорток! Тому не дивно, що всі рекорди України були нашими.

А тепер саме головне - замість того щоб щось сказати таким непорядним людям, інші шепетівчани почали звинувачувати організаторів у зміні умов акції.

Так як сувенірну лавку мало не спустошили, єдине рішення було - це підняти ціну рудиків, що звичайно в свою чергу не вирішило головної проблеми - подарунки отримали здебільшого або ті хто прийшов зранку, або ті хто завалював організаторів обгортками морозива, яке реально не їв.

Обуренню не було меж і організатори отримали велику порцію неприємних відгуків на святі, гомін ще було чутно кілька тижнів. Саме тоді я передбачив, що на наступний рік свята не буде.

 

Та хочу ще раз наголосити, шепетівська натура проявилась не лише у тих кількох нахабах, а у більшості інших шепетівчан, які звикли, що проблеми має хтось вирішувати за них. Якби цих чітерів присоромили люди, то певно вони б постидались вигрібати сувенірну лавку, але ж цитую "нам ще в одному місті з ними жити".  Легше собак навішати на немісцевих організаторів, які щороку дарували вам свято, ніж відстояти честь Шепетівки і дати по заслугам саме винуватцям. Організатори були просто зв'язані по рукам, бо їм треба було дотримуватись правил, їм і в голову не могло прийти що хтось буде спекулювати на дітях.

І ця історія дуже легко екстраполюється на інші сфери життя. 90% шепетівчан свято вважають, що їм завжди хтось чимось зобов'язаний. Укласти договір на вивезення сміття у приватному секторі? - та ну нафіг, хтсоь вивезе. Ходити на громадські слухання? - та ну нафіг, хай інші ходять. Зробити зауваження хулігану на вулиці? - я шо самий крайній? Вигнати в шию аферистів з Енергроінвесту? - та ну нафіг, хай місцева влада та прокуратура займається...

Продовження послідовності очікую зараз в коментарях, де буде чергова порція звинувачень на адресу організаторів та мене зокрема.

Ігрова залежність - страшніше, ніж ви думаєте
Чому перейменували вул. Ватутіна?

Читайте також:

 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 29 березня 2024

0
репостів
0
репостів