Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (471 words)

Чому небезпечно розряджати телефон?

Привіт усім. Ну ось ми з вами нарешті дожили до часу, коли «розумні телефони» («смартфони») перестали бути предметом розкоші, і перетворились на усім нам звичні пристрої, без яких багато хто уже і не уявляє своє життя. Очевидно, назріла необхідність розказати вам про деякі секрети цих девайсів, які допоможуть вам не тільки зробити користування ними зручним, але дозволять серйозно зекономити кошти :)

Отже, оскільки смартфон, чи його «старший брат» планшет є пристроєм мобільним, перед ним, найперше, стоїть проблема джерела живлення. На щастя, сучасні акумулятори уже більш-менш задовольняють цю потребу. Я не дарма пишу «більш-менш» - деякі проблеми все ж існують. Давайте, нагадаємо про них.

1.       Мобільні пристрої не можна розряджати «в нуль», тобто до стану коли вони уже перестають вмикатись. Сучасні акумулятори самі по собі є теж доволі «розумними», і в кожному з них вбудований спеціальний контролер заряду. Якщо напруга на клемах батареї впаде нижче певного рівня, цей контролер відключить батарею від контактів, і зарядити її стандартним методом уже буде неможливо.

2.       Наступний «розумний» пристрій – це контролер живлення самого смарта чи планшета. Цей пристрій, крім усього іншого, контролює також заряд акумулятора. Він не виміряє напругу, на відміну від його колеги з акумулятора, але він контролює інший важливий параметр – силу зарядного струму. І тут потрібно запам’ятати просте правило – чим більш «посаджений» акумулятор, тим більший буде зарядний струм. І якщо контролер має «запрограмоване» обмеження, скажімо у 500 міліампер (мА), а батарея уже «тягне» всі 800 мА – заряд знову ж таки відбуватись не буде. Просто спрацює система захисту.

3.       З цим пов'язаний і наступний пункт – характеристики вашого зарядного пристрою. Усі сучасні зарядки мають стандартні 5 вольт напруги (як і USB-розєм будь-якого комп’ютера чи ноутбука). Але, ось та сама сила струму, яку вони можуть видавати – дуже різна. І якщо ваш пристрій настільки «ненажерливий», що йому треба 1000 мА, а у вас зарядка на 250 мА – зарядити ви нею свій апарат ніяк не зможете. Зазвичай, для смартфонів достатньо (у самому крайньому випадку) 800 мА, для планшетів же потрібен зарядний не менше 2000 мА. Не варто для зарядки використовувати комп’ютер – максимальна сила струму USB-роз’ємувсього 500 мА.

4.       Ну і останній, але, мабуть, найважливіший пункт. Пристрій з розрядженою батареєю, особливо якщо він довго не використовується може просто-напросто вийти з ладу. Причому – по серйозному. Можливо, це когось здивує – ну що ж тут такого? Ну лежить, ну не вмикається. На довше хватить. Насправді – це може стати фатальною помилкою! Вся справа у мікросхемах флеш-памяті, на яких зберігається «прошивка» пристрою. Запам’ятайте – вони дуже чутливі до «просідання» напруги нижче норми. Особливо це стосується пристроїв марок HTC, Lenovo, Fly та інших, де використовуються модулі фірми Hynix. Телефон просто вимкнеться і більше не ввімкнеться. Ціна ремонту у такому випадку може бути досить високою.

Сподіваємось, ми вас не дуже стомили технічними подробицями, і наші поради стануть вам у пригоді. Нехай у вас все буде добре!
Ось такі літаки літали над Шепетівкою
Рибоохоронний рейд в Шепетівському районі
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Вівторок, 23 квітня 2024

0
репостів
0
репостів